↑ Return to Teambuilding

Teambuildingøvelser

Teambuildingsøvelser – det er dem, der gør forskellen

Mange har været på teambuildingskurser og de fleste har også fået meget ud af dem igennem tiden. Vi har selvfølgelig selv deltaget på en del af dem, og ikke mindst selv afholdt mange. De kurser, der har rykket os mest gennem tiden, er dem, hvor der har været udfordrende teambuildingsøvelser undervejs.

Hvad skal teambuildingsøvelser indeholde
Nogle tror, det er de store vilde ting i skoven, der gør den store forskel. At jo større en teambuildingøvelse er, jo bedre bliver outputtet! Det er ikke nødvendigvis altid sandt. Det kan lige såvel være små øvelser, som for den enkelte virker nærmest uoverkommelige. Ikke fordi de er svære at løse, men fordi ens rationelle sanser øjeblikkeligt(stavefejl) siger “STOP”.
Jeg har været på øvelser, hvor der blev arbejdet med ild, både med fakler, gå’en på kul og andre ting. Det har været i kraft af nogle af disse øvelser, jeg har set flest folk blive overraskede over egne reaktioner. Fordi man fra starten både har skullet arbejde med sine forbier og sine idiosynkrasier, inden man var parat til at kaste sig ud i øvelser med netop ild.

De tankemæssige udfordrende øvelser
Der er også de teambuildingsøvelser, hvor man ikke i så høj grad udfordres på egne rationelle tanker, men mere dér, hvor hele holdet skal enes om, at dette er en fed udfordring. At dén og dén øvelse, vil jeg gerne løse sammen med mine kollegaer. Det kunne fx være simple lege med legoklodser eller at lave firkanter i reb med bind for øjnene. Uanset niveauet, så vil man opleve, at folk bliver pressede og pludselig får nogle helt andre reaktioner, end de selv er vant til.

Hvad er vigtigt her
Men hvad er det vigtigste ved teambuildingsøvelser og når man kaster sig ud i dette? Alfa og omega er tillid! Tillid til, at personen, der leder jer, skal kunne gøre det ordentligt – og ikke mindst skal personen kunne samle jer op bagefter, hvis I kommer derud, hvor I ikke kan bunde.
Vil du vide mere, ønsker du hjælp til teambuilding eller lign – så er du altid velkommen til at kontakte os eller klikke på linksene nedenfor for at se yderligere information om forskellige teambuildingøvelser.